ادویه های مخصوص هر غذا

ادویه پلو:

مخلوط گل محمدی – زیره- دارچین – زنجبیل – جوز هندی – میخک و هل.

این ادویه برای مصرف در کلم پلو، هویج پلو و قیمه پلو بسیار مناسب است.

ادویه آبگوشت:

مخلوط زردچوبه – دارچین- فلفل سیاه – جوز هندی – بادیان – میخک.

به نظر خیلی ها آبگوشت ادویه ی خاصی ندارد و شاید بیشتر ما آبگوشت را فقط با زردچوبه و فلفل و برگ بو میپزیم. در صورتیکه آبگوشت هم ادویه مخصوص به خودش را دارد. به همین خاطر دیزی های بیرون پز این قدر خوشمزه اند.

ادویه ترشی:

مخلوط نعنا خشک – گلپر – تخم گشنیز – سیاه دانه – زیره سیاه و سبز – کاری – زردچوبه.

افزودن این ادویه به ترشی موجب خوشمزه ترشدن آن میشود. این ادویه برای ترشیهای  لیته، مخلوط و هفت بیجار بسیار مناسب است.

ادویه ماست و خیار:

مخلوط فلفل سیاه - نعنا خشک - ریحان خشک – مرزه خشک - ترخان خشک و پودر گل محمدی

ادویه فلافل:

مخلوط زیره سبز - کاری - زنجبیل - فلفل قرمز

ادویه کوکو سبزی:

مخلوط گل محمدی - کاری - دارچین - فلفل سیاه

ادویه مرغ و ماهی:

مخلوط زنجبیل - پودر سیر- زرچوبه- آرد سفید

ادویه کباب تابه ای:

مخلوط فلفل سیاه – کمی پودر لیمو عمانی - کمی زردچوبه - سماق

ادویه قیمه پلو:

مخلوط دارچین - زیره سبز - پودر گل محمدی

ادویه خورش قیمه:

ادویه خاص خورش قیمه مخلوط پودر لیمو عمانی - دارچین - کمی پودر گل محمدی هست . برخی به جای گل محمدی از گلاب استفاده میکنند که سلیقه ای هست .

ادویه ایتالیایی:

مخلوط پونه - ریحان - رُزماری - آویشن - فلفل قرمز - مرزنجوش که همه اینها باید خشک و پودر شده باشند. این ادویه برای درست کردن مایه ی پاستا، پیتزا، لازانیا و ماکارونی بسیار عالی ست.

نکته:

* نکته مهمی که در استفاده از ادویه جات باید در نظر گرفته شود این است که برای متصاعد شدن عطر ادویه جات هنگام پخت غذا، باید حتما" آنها را به مدت چند ثانیه در روغن تفت دهید . مثلاً وقتی مایه ی لوبیا پلو را میپزید، پیازها که تفت داده شدند، ادویه را اضافه کرده، چند ثانیه تفت بدهید و بعد بقیه مواد را اضافه کنید. این کار باعث میشود عطر ادویه دو برابر و کاملا" آزاد شود.

 

*برای آب پز کردن مواد غذایی، بهتراست از ادویه های پودر نشده استفاده شود.

* برای غذاهای گوشتی از هل یا دارچین درسته استفاده کنید که عطر بهتری به غذا میدهند.

* به خاطر داشته باشید که مقدار مصرفی جوز هندی بایدخیلی کم باشد، حدود 3-2 گرم. زیرا مصرف زیاد از این ادویه در روز موجب سردرد میگردد.

منبع : https://www.parsine.com
موضوعات مرتبط :




نظر شما