ترفندهای خوشمزه شدن “دمپخت کلم کازرونی

 

“دمپخت کلم کازرونی” یکی از غذاهای معروف و خوشمزه سنتی شهر کازرون می باشد که با گوشت تهیه می شود.

مواد لازم برای دمپخت کلم کازرونی:

  • گوشت قیمه ای خرد شده:700 الی 800 گرم
  • برنج:4 پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلی:یک پیمانه
  • ترخون پاک و خورد کرده:نیم کیلو
  • یا ترخون خشک:4/1 پیمانه
  • کلم برگ خورد شده:یک عدد متوسط
  • رب گوجه:کمی
  • پیاز یک عدد درشت :خلالی
  • زعفران دم کرده:به میزان لازم
  • نمک و ادویه مخلوط:به میزان کافی
  • سیر:سه حبه
  • روغن و کره یا روغن حیوانی:به میزان لازم

طرز تهیه دمپخت کلم کازرونیدمپخت کلم کازرونی

دمپخت کلم کازرونی

طرز تهیه دمپخت کلم کازرونی :

 

 ابتدا لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل خیس کنید و بعد با کمی آب و نمک بپزید.

برنج را هم بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.

سپس  کلم برگ ها را خرد کنید و بشویید.

بعد از اینکه آب کلم خشک شد آن را داخل تابه ی روغن بریزید و به همراه پیاز خلالی شده تفت دهید.

 

بعد گوشت قیمه را به کلم و پیاز تفت داده شده اضافه کنید و به همراه کمی آب ، دارچین ، نمک ، فلفل ، زعفران و رب گوجه فرنگی تفت دهید و بگذارید تا بپزند.

در آخر لوبیا چشم بلبلی پخته شده را به همراه سیر ، ترخون خشک یا تازه ، به بقیه مواد اضافه کنید تا یک جوش بزند.

 

 برنج خیس خورده شده را آبکشی کنید و مواد تفت داده شده را لابه لای برنج بکشید .

مقداری روغن داغ کنید و روی برنج بریزید و برنج را دم کنید.

 بعد از دم کشیدن برنج روی آن روغن حیوانی یا کره بریزید و دمپختک خوش عطر و خوش مزه راپس از آماده شدن سرو کنید.

نکته:

معمولا برای قیمه مغز ران گوساله جوان مناسب تر است زیرا بدون چربی است و ریشه ریشه هم نمی شه .

این غذا را میتوان به صورت دمی ( کته ) هم تهیه کرد .

 

به هرحال پلو های مخلوط باید به اصطلاح پر ملات باشند .

 

غذای فوق العاده خوش عطر و خوشمزه و خوش خوراکیه .

 

دمپخت کلم کازرونی

منبع : namnak.
موضوعات مرتبط :




نظر شما