نکاتي جالب و خواندنی از علم تغذیه:

عمر طولانی توام با سلامت آرزوی کهن آدمی ا‌ست. 
پروفسور منوچهر جعفریان، متخصص و پژوهشگر برجسته علوم تغذیه حاصل یافته‌های علمی خود را که نتیجه 25 سال تلاش مستمر اوست با ما درمیان می گذارد ، یافته‌هایی که در ظاهر آنقدر ساده‌‌اند که عمل کردن به آنها شوخی به نظر می‌رسد!

او می‌گوید: تغذیه صحیح عامل اصلی سلامت و عادت غذایی غلط که در میان ایرانیان تبدیل به یک فرهنگ شده علت اصلی بیماری‌هاست.
پروفسورجعفریان نقش اصلی تغذیه در پیشگیری از بیماری‌ها و حفظ سلامت را اینگونه تشریح می کند:
خدا نعمت‌های لازم برای تامین غذای مورد نیازمان را در اختیار ما قرار داده و عمر طولانی برای ما تا 120 سال است. فقط غذاهای مناسب با بدن ما را به این عمر می‌رساند. او تاکید می‌کند: ««کم بخور لاغر شوی» و کالری‌شماری برای زمان قدیم بود نه امروز.امروزه آن رژیم‌های غذایی که دیگر در اروپا و در دنیا هم رد شده سبب کوتاهی عمر، ریزش مو و (سایراختلالات روان – تنی) و سلب سلامتی می‌شود؛ زیرا بدن افراد در اثر این رژیم‌ها چربی‌های باوفا را از دست می‌دهند و این چربی‌ها دو ماه بعد با عنوان «یو‌یو افکت» برمی‌گردند.

توضیح : يكي از مهم‌ترين دلايل از دست دادن كيسه صفرا يويو افكت است. وقتي افراد به‌دنبال انگيزه‌اي سريعا وزن كم كرده و دوباره با از بين رفتن انگيزه، وزن‌شان افزايش پيدا مي‌كند، در معرض خطر ابتلا به سنگ كيسه صفرا قرار مي‌گيرند كه اگر به موقع درمان نشود به عفوني شدن كيسه و در نتيجه استخراج آن از بدن منجر می شود.

سوال اصلی این است که چطور چربی‌هایی که خالی می‌شوند و بدن را ترک می‌کنند دوباره برمی‌گردند و فرد را چاق می‌کنند؟او با ادبیات ساده و مثال‌هایی روان با تشریح دلیل چاقی افراد بعد از تخلیه چربی می‌گوید: «چربی‌ها در سلول‌های آ. دی. فسفته جمع می‌شوند زمانی که این سلول‌ها از چربی‌ تخلیه می‌شوند بدن شروع می‌کند به تکثیر این سلول‌ها و یک میلیون سلول تبدیل به 10 میلیون می‌شود؛ این انبارهای جدید صبر می‌کنند تا غذای جدید وارد بدن شود. با ورود غذا سلول‌ها چند برابر شده، غذا را دریافت کرده و فرد را از اول هم بیشتر چاق می‌کنند.
پروفسور جعفریان می‌گوید: «غذاها ربطی به چاقی یا لاغری ندارد. تئوری«کم بخور لاغر شوی» هنوز در ایران رایج است اما این تئوری در دنیا رد شده. سوءتغذیه انسان را چاق می‌کند. در اثر سوءتغذیه‌ای که ما در ایران داریم، هورمون‌هایی در بدن ترشح می‌شود و این هورمون‌ها باعث چاقی یا لاغری می‌شوند. ما باید بدانیم نیاز بدن چیست بعد غذای مورد نیاز آن را تهیه کنیم. سلامتی برای ما همه چیز نیست اما بدون آن همه چیز برای ما هیچ است.سلامتی بزرگ‌ترین نعمتی است که خداوند به ما عنایت کرده اما چون آن را به صورت رایگان در اختیار ما قرار داده و ما برای چیز رایگان ارزش قایل نمی‌شویم قدر سلامتی را هم نمی‌دانیم. اگر میلیاردها پول پرداخت می‌کردیم امکان نداشت اجازه بدهیم این بدن مریض شود اما برای حفظ آن نمی‌کوشیم و از بدن خود محافظت نمی کنیم. 

این پژوهشگر تغذیه که مبدع طرح «دهکده سلامتی» است، می‌گوید: «ما نیاز بدن را نمی‌دانیم فقط شکم را پر می‌کنیم. اگر بدانید بدن‌تان به چه منابع تغذیه‌ای نیاز دارد و آن را برای سلول‌های بدن تهیه کنید، تمام سلول‌ها از شما ممنون می‌شوند. خوب غذا می‌خوریم اما غلط! باید بیشتر از میوه‌جات و سبزیجات استفاده کنیم و از گوشت فاصله بگیریم.
دنیا به گیاه‌خواری برگشته است. در کشورهای ژاپن، سوییس و آمریکا رویکرد غذایی به سمت گیاه‌خواری پیش می‌رود.


وی با تاکید بر مصرف میوه ها عمدتا قبل از صرف صبحانه اظهار می دارد: اگر میوه روی یک وعده ی غذایی خورده شود، به دلیل انباشتگی غذا در معده ، ویتامین های موجود در میوه به موقع جذب نمی شود و از بین می رود.در صورت خوردن میوه بعد از غذا ، حداقل 3 ساعت طول می کشد تا ویتامین های میوه جذب شود در صورتی که در سایر زمان ها این مدت زمان بسیار کمتر است. بهترین زمان صرف میوه صبح قبل از خوردن صبحانه است زیرا در این هنگام ویتامین های میوه در زمانی کمتر از 20 دقیقه جذب بدن می شود.وی تصریح کرد: آب میوه ها نیز هیچ گاه نمی توانند جایگزین خوبی برای میوه باشند زیرا در جریان آبگیری میوه و مدت زمان برش تا صرف آن بسیاری از ویتامین ها به خصوص ویتامین c از بین می روند. آب میوه های تجاری که به روش صنعتی تهیه شده اند نیز هیچ یک از خصوصیات و ویتامین های میوه را ندارند و فقط برای رفع تشنگی مفید هستند.

به اعتقاد پروفسور جعفریان ما دو نوع تغذیه داریم: تغذیه جسم و تغذیه روح.
تغذیه جسم نیاز به همان پنج ماده غذایی شامل پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها، ویتامین‌ها و املاح است. تغذیه روح هم وابسته به پنج فاکتور است که شامل هدف‌دار بودن، اعتماد داشتن به دیگر انسان‌ها، اعتقاد، عشق و اراده است. جالب است بدانید طبق یافته‌های معتبر پروفسور، فقدان هریک از این پنج عامل روحی جذب غذا را در جسم دچار مخاطره کرده و موجب سوءتغذیه و بیماری می‌شود. اینجاست که ارتباط تنگاتنگ تغذیه روح و جسم با هم ثابت می‌شود.
به گفته پروفسور اثبات شده چاقی، بی‌خوابی و ناامیدی سه عاملی هستند که عمر را کوتاه می‌کنند.
دکتر جعفریان می‌گوید: خندیدن، بخشیدن، فراموش کردن سه عامل مهم برای سلامت روح و روان است.

دکتر جعفریان به‌سبک غلط طبخ در ایران اشاره کرده و می‌گوید: این طبخ غلط باعث شده سبوس و پوسته ارزشمند گندم یا برنج در ایران دور ریخته شود. با دور ریختن پوسته گندم و برنج با دست خود این پل را خراب می‌کنیم. اگر آب برنج آبکشی‌شده را به آزمایشگاه بفرستید، می‌بینید که سرشار از ویتامین ب1 است. تمام املاح و نیاز بدن در پوست گندم است که این پوست جداسازی می شود...
وی می گوید: "آرد سفید کشنده است. در کشور سوییس سبوس‌ گندم یا برنج در بسته‌های کوچک به قیمت یک فرانک فروخته می‌شود. در ایران مشاهده کردم که سبوس‌ها در کیسه‌های بزرگ مقابل نانوایی قرار دارد. با خود گفتم چه نانوای ثروتمندی... از او پرسیدم چند گرمی از این سبوس‌ها به من می‌دهید گفت: همه را بردارید.گفتم چه خوب من دیگر نمی‌روم سوییس!
نانوا گفت: این کیسه را اینجا گذاشتیم که در زمستان از آن استفاده کنیم.زمستان خانم‌ها به خاطر لغزندگی زمین می‌خورند.ما این سبوس‌ها را کف زمین می‌پاشیم تا مردم زمین نخورند!..."
سبوس بدن‌مان را چربی‌زدایی می‌کند او تاکید می‌کند: اگر مردم بدانند سبوس در زندگی روزمره چه خاصیتی دارد هرگز این برخورد را با این ماده حیاتی نخواهند داشت.
سبوس چربی‌های اضافی را همراه صفرا می‌گیرد. و از سیستم گوارش جدا می‌کند. صفرا را به جای اول خود بازمی‌گرداند و چربی را دفع می‌کند. سبوس بخورید و بعد از سه هفته به آزمایشگاه بروید. خواهید دید که کلسترول شما چقدر پایین آمده است.سبوس را از نانوایی‌ها تهیه کنید و هر صبح مصرف کنید. بهترین سبوس در پوست سیب است که سرشار از پکتین است و اجازه نمی‌دهد علاوه بر چربی املاح خطرناک مثل سرب و جیوه در بدن باقی بماند.


*میتوان سبوس را آسیاب کرده و در آبمیوه ، سوپ ، سالاد ...استفاده کرد.

او در پایان تاکید می‌کند: «اگر می‌خواهید عمر طولانی کنید و سالم بمانید، شب‌ها غذای پختنی نخورید. پنج عضو بدن هرگز نمی‌خوابند: مغز، قلب، ریه، کبد، کلیه‌ها. یک ماه از سال روزها روزه می‌گیرید. یازده ماه از سال را هم شب‌ها روزه بگیرید و تاثیر آن را در سلامتی ببینید.سعی کنید ساعت شش عصر به بعد چیزی نخورید. عصرانه بخورید.وعده غذایی سنگین برای شام باعث می‌شود قلب با فشار بیشتری خون را پمپاژ کند و اعضایی که در طول شب باید استراحت کنند مجبور به کار باشند. بیایید مثل سایر کشورهای دنیا عصرانه بخوریم و از مصرف غذاهای پختنی برای شام اجتناب کنیم و با مصرف یک وعده غذایی سبک سلامت بدن‌مان را حفظ کنیم.»

هارمونی با طبیعت بهترین راه خودبهبودی است:

اعظم برزویی، مدیر موسسه حامیان وجود، هم در باب ارتباط سلامت با طبیعت‌گرایی و هارمونی با طبیعت می گوید:

انسان از بدو پیدایش توانایی داشته خود را ترمیم کند.
این توانایی هنوز در او هست اما به خواب رفته و تمرین‌های مداوم می‌تواند آن را بیدار کند و خودبهبودی را به وجود آورد. به همین دلیل است که یوگی‌ها، کسانی که طبیعت‌کار هستند، کسانی که مدیتیشن کرده و زیاد تمرکز می‌کنند، کمتر از سن خود نشان می‌دهند؛زیرا این افراد می‌توانند انرژی حیات‌بخش طبیعت را به سمت خود دعوت کنند.
او می‌گوید: یکی از بدبختی‌هایی که بشر بر سر خود آورده تکنولوژی است.اما با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژیک نمی‌توانیم بگوییم در قرن 21 از هواپیما یا موبایل استفاده نمی‌کنیم؛ اینها جزیی از برنامه‌های زندگی شده باید در راستای این پیشرفت راه‌های مقابله با ضررهای تکنولوژی را بیاموزیم که هماهنگی خود با طبیعت را از دست ندهیم. او با تاکید بر نقش انرژی بر فرآیند دست‌یابی به این هارمونی می‌گوید: امروز هیچ چیز را به‌عنوان موجود غیرزنده نمی‌شناسیم. تمام چیزهایی که در هستی هستند شعور دارند. بنابراین از هم تاثیر می‌گیرند و بر هم تاثیر می‌گذارند اما چیزهایی که مصرف می‌کنیم از نقطه قدرت اولیه و اثربخشی اولیه خود خارج شدند. ما می‌توانیم دوباره اینها را به سمت عقب برگردانیم و به مکانی برسانیم که در آنجا بیشترین حالت انرژی و تاثیرپذیری را بر سلامت دارند و کمک می‌کنند با طبیعت هماهنگی بیشتری پیدا کنیم. 

منبع : مجله اینترنتی پزشکی مادر
موضوعات مرتبط :




نظر شما