طرز تهیه خوراک ماهیچه مجلسی و باقلا پلو با شوید

خوراک ماهیچه مجلسی با شوید باقلا پلو (باقالا پلو با شوید) یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که تقریبا هیچ‌کس دست رد به سینه آن نمی‌زند!

طرز تهیه شوید باقلا پلو با خوراک ماهیچه مجلسی

 

مدت زمان تهیه شوید باقلا پلو با ماهیچه مجلسی، بسته به سایز ماهیچه و طریقه طبخ آن متفاوت می‌باشد. اگر برای تهیه خوراک ماهیچه از زود‌پز استفاده کنید زمان پخت به نصف خواهد رسید. ولی توصیه می‌شود این خوراک را به صورت آرام‌پز با درجه حرارت ملایم و زمان طولانی برای طبخ تهیه نمایید.

برای تهیه خوراک ماهیچه بهتر است از گوشت تازه استفاده کنید و به جای اضافه کردن زردچوبه به عنوان چاشنی از زعفران استفاده نمایید.

استفاده از شوید در این پلو علاوه بر عطر و رنگ بی‌نظیری که به آن می‌دهد باعث ایجاد سبکی در این غذا می‌شود. از آن جایی که این غذای لذیذ و محبوب بسیار چرب و پر کالری می‌باشد، شوید با بالا بردن جریان خون به هضم راحت‌تر و آب کردن چربی‌ها کمک خواهد کرد. و سنگینی باقلا و گوشت را جبران می‌کند.

نوشیدنی‌های مناسب با این غذا، دوغ، شربت گل‌سرخ و شربت نعنا می‌باشد. جهت آشنایی با طرز تهیه شربت گل‌سرخ به بخش نوشیدنی‌ها در آشپزی ستاره مراجعه فرمایید.

 

مواد لازم جهت تهیه شوید باقلا پلو

برنج ایرانی

4 پیمانه

شوید ساطوری‌شده

2 پیمانه

باقلا سبز

2 پیمانه

نمک

2 قاشق غذاخوری

 

 

طرز تهیه شوید باقلا پلو

 

  1. ابتدا آب را در قابلمه مناسب با گنجایش 4 پیمانه برنج به جوش آورید.
  2. باقلای سبز تازه را به آب در حال جوش اضافه کنید و حدود 5 دقیقه پخت کنید. باقلا نباید در این مرحله پخت کامل داشته باشد چرا که مدت زمان پخت به همراه برنج نیز باید در نظر گرفته شود.
  3. در این مرحله برنج را که از چند ساعت قبل در آب خیس کرده‌اید به آب در حال جوش و باقلا اضافه کنید.

 

 باقالی پلو مجلسی،خوراک ماهیچه،سبزی پلو،،طرز تهیه شوید باقلا پلو با خوراک ماهیچه مجلسی

 

  1. در صورت استفاده از شوید ساطوری‌شده تازه در این مرحله به همراه نمک به آب برنج اضافه کنید و پس از چند جوش، آبکشی کنید. و یا پس از آب‌کش کردن برنج از شوید خشک‌شده استفاده نمایید.

 

 باقالی پلو مجلسی،خوراک ماهیچه،سبزی پلو،،طرز تهیه شوید باقلا پلو با خوراک ماهیچه مجلسی

 

  1. کف قابلمه مورد نظر 2 قاشق غذاخوری روغن بریزید و یک پیمانه از برنج را با زعفران ترکیب کنید.

 

 باقالی پلو مجلسی،خوراک ماهیچه،سبزی پلو،،طرز تهیه شوید باقلا پلو با خوراک ماهیچه مجلسی،برنج زعفرانی

 

  1. سپس برنج زعفرانی را کف قابلمه به عنوان ته‌دیگ قرار دهید.

 

 باقالی پلو مجلسی،خوراک ماهیچه،سبزی پلو،،طرز تهیه شوید باقلا پلو با خوراک ماهیچه مجلسی،برنج زعفرانی،ته دیگ

 

  1. مابقی برنج را روی آن بریزید و به مدت تقریبی 45 تا 60 دقیقه دم کنید.

 

 باقالی پلو مجلسی،خوراک ماهیچه،سبزی پلو،،طرز تهیه شوید باقلا پلو با خوراک ماهیچه مجلسی،برنج زعفرانی،ته دیگ

 

  1. در نهایت روی برنج را روغن بدهید و با زعفران تزیین کنید.

 

 باقالی پلو مجلسی،خوراک ماهیچه،سبزی پلو،،طرز تهیه شوید باقلا پلو با خوراک ماهیچه مجلسی،برنج زعفرانی،ته دیگ

 

طرز تهیه تاس کباب به با گوشت گوسفند

 

نکاتی که در هنگام پخت برنج و شوید باقلا پلو باید بدانید:

 

  • برای پخت برنج ساده بهتر است از یک قاشق ماست هم‌زده در هنگام جوشیدن برنج در آب استفاده نمایید و جرم برنج که به صورت کف بر روی سطح آب پدیدار خواهد شد را بگیرید. در این صورت رنگ برنج سفید‌تر خواهد شد.
  • نمک را در اواسط پخت برنج اضافه کنید چرا که اضافه کردن نمک در ابتدای پخت باعث دیر‌پز شدن برنج خواهد شد.
  • برای آبکش کردن برنج از آب سرد استفاده نکنید چراکه باعث ایجاد تاخیر در روند پخت برنج خواهد کرد.
  • در صورت استفاده از شوید خشک در تهیه شوید‌پلو، می‌توانید در 2 مرحله به برنج اضافه کنید: 1- در هنگام آب‌کش کردن برنج 2- در مراحل پایانی جوشیدن برنج
  • نکته‌ای که در ارتباط با اضافه کردن شوید خشک باید بدانید این است که شوید خشک نیازی به خیس خوردن ندارد ولی بهتر است در هنگام دم کردن برنج مقدار کمی آب و روغن به برنج اضافه کنید.
  • اگر از باقالی خشک‌شده در تهیه شوید‌باقلا پلو استفاده می‌کنید، بهتر است از چند ساعت قبل در آب خیسانده شوند.
  • در صورت استفاده از باقلای فریز‌شده، بهتر است قبل از استفاده کاملا یخ‌زدایی شده باشند.
  • میزان استفاده از باقلا در تهیه شوید‌باقلا پلو، معمولا نصف مقدار برنج خواهد بود. یعنی به ازای 2 پیمانه برنج بهتر است از یک پیمانه باقلا استفاده نمایید.
  • ته‌دیگ‌های مناسب با این پلو، برگ کاهو، نان تافتون، سیب‌زمینی و ته‌دیگ برنج می‌باشد.
  • این پلو بیشتر با غذاهای گوشتی مانند: خوراک ماهیچه، خوراک گردن، خوراک مرغ مجلسی و یا ماهی سرو می‌گردد.
  • در صورت تمایل می‌توانید از زعفران در حین دم کردن پلو استفاده نمایید. و یا یک حبه سیر روی برنج قرار دهید تا عطر منحصر به فردی به پلو اضافه شود.

 

 

مواد لازم جهت تهیه خوراک ماهیچه

ماهیچه گوسفندی

4 عدد

پیاز

2 عدد

برگ بو

1 یا 2 عدد

سیر

2 حبه

چوب دارچین

1 عدد

هویج

1 پیمانه

کرفس

1 پیمانه

زعفران

به میزان لازم

رب گوجه‌فرنگی

1 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل

به میزان لازم

 

 

طرز تهیه خوراک ماهیچه مجلسی

 

  1. برای تهیه خوراک ماهیچه مجلسی ابتدا پیاز خلالی‌شده را در تابه تفت دهید سپس تکه‌های ماهیچه را به تابه اضافه کنید و به خوبی سرخ کنید.

 

خوراک ماهیچه،پخت ماهیچه،طرز تهیه شوید باقلا پلو با خوراک ماهیچه مجلسی

 

  1. در این مرحله سیر رنده شده را به ماهیچه اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس هویج، ساقه کرفس، برگ‌بو، فلفل و 2 پیمانه آب و زعفران را به ماهیچه اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت خیلی کم آرام‌پز شود. برای تهیه خوراک ماهیچه مجلسی بهتر است به جای استفاده از زردچوبه از زعفران استفاده کنید در این صورت علاوه بر عطر و طعم بی‌نظیر و خواص زعفران، می‌توانید خوراک خود را ویژه کنید و طعم آبگوشت‌ مانند را از خوراک خود بگیرید.

 

پخت ماهیچه،،باقالی پلو مجلسی،خوراک ماهیچه،سبزی پلو،،طرز تهیه شوید باقلا پلو با خوراک ماهیچه مجلسی،برنج زعفرانی،ته دیگ، ماهیچه مجلسی

 

  1. نکته‌ای که در تهیه این خوراک بهتر است بدانید این است که هرچه آب کمتری به خوراک اضافه کنید طعم بهتری پیدا خواهد کرد. اصطلاح تنگ‌آب درست کردن خوراک به همین معنی‌ است. که میزان آب اضافه شده به خوراک بسیار کم باشد و خوراک با آب گوشت و سبزیجات اطراف آن پخته شود. در صورت تمایل از جعفری خرد‌شده برای عطر بیشتر بهره ببرید.

 

پخت ماهیچه،،باقالی پلو مجلسی،خوراک ماهیچه،سبزی پلو،،طرز تهیه شوید باقلا پلو با خوراک ماهیچه مجلسی،برنج زعفرانی،ته دیگ، ماهیچه مجلسی

 

  1. در نهایت پس از گذشت حدود یک ساعت به گوشت سر بزنید و نمک و در صورت تمایل چوب دارچین را به آن اضافه کنید.

 

پخت ماهیچه،،باقالی پلو مجلسی،خوراک ماهیچه،سبزی پلو،،طرز تهیه شوید باقلا پلو با خوراک ماهیچه مجلسی،برنج زعفرانی،ته دیگ، ماهیچه مجلسی

منبع : setare.
موضوعات مرتبط :




نظر شما