Image result for ‫طرز تهیه آش دوغ‬‎

یکی از غذاهای اصیل ایرانی که طبخ و مصرف آن از گذشته های بسیار دور در تمامی نقاط سرزمین ما رایج بوده است آش است

آش انواع گوناگونی دارد و مواد اصلی آنها معمولا حبوبات ، سبزیجات و مایعات  مختلف میباشد که البته در هر نوع از آن مواد تشکیل دهنده متفاوت میباشد اما مواد مذکور جز ترکیب اصلی اکثر آش هاست

تنوع آش ها در کشور ما بسیار زیاد است چرا که در هر شهرو روستایی با توجه به سلیقه و مزاج افراد آن منطقه و مناسب با مواد  اولیه محلی و سنتی دستور های متفاوتی را ارائه داده اند که به تدریج مصرف آنها در  مناطق دیگر رواج پیدا کرده است و ما امروزه انواع مختلف آش را با دستورات و مواد مختلف تهیه کرده و سرو میکنیم- 

طرز  تهیه آش دوغ

Image result for ‫طرز تهیه آش دوغ‬‎

یکی از این آش های بسیار معروف آش دوغ است ترکیب اصلی آش دوغ ، نخود ، لوبیا  ،تره ، سبزیجات محلی و سنتی و دوغ است

برخلاف باور عموم ، که تصور میکنند آش دوغ فقط مخصوص اردبیل است ،  در شهرهای دیگر مثل کردستان ، قزوین ، فارس ، همدان  ،چهارمحال بختیاری و آذربایجان نیز از آش دوغ بعنوان آش محلی استفاده میشده و میشود

آش دوغ کمی ترش مزه است بدلیل دوغی که به مقدار زیاد در آن وجود دارد و تقریبا میتوان گفت طعم غالب آش را تشکیل میدهد

شاید شما هم اگر تا بحال آش دوغ نخورده اید تصور کنید که این آش بدلیل دوغ پخته شده ای که در آن است طعم دلپذیرو مطلوبی نداشته باشد اما پیشنهاد میکنیم که حتما یکبار این آش را تهیه کرده و نوش جان کنید مطمئن هستیم که بر خلاف تصورتان از طعم و مزه ی آن لذت خواهید برد

در این مطلب میخواهیم طرز  تهیه آش دوغ را به شما عزیزان آموزش دهیم امیدواریم که مورد توجهتان قرار گیرد

دستور پخت آش دوغ 

 

مواد اولیه ای که برای تهیه آش دوغ به آن نیاز دارید شامل موارد زیر است شما میتوانید با توجه به تعدادتان و حجم آشی که میخواهید تدارک ببینید مقدار مواد را کم و زیاد کنید اما بهتر است نسبت مواد را با توجه به مقادیری که در ادامه ذکر خواهیم کرد رعایت بفرمایید

نیم کیلوگرم سبزی آش ، دو لیتر دوغ ترش محلی  ، یک پیمانه نخود ، یک پیمانه برنج و یک عدد تخم مرغ

بهتر است از یکی دو روز قبل نخود را خیس کرده و چند با بجوشانید تا نفخ آن از بین برود پس از انجام  این کار در یک ظرف مناسب دوغ را ریخته و تخم مرغ را داخل دوغ میشکنیم سپس با دوغ خوب هم میزنیم تا یکنواخت شود این کار برای جلوگیری از بریدن دوغ است

سپس مخلوط دوغ و تخم مرغ را روی شعله میگذاریم و شروع میکنیم به هم زدن نکته ای که تهیه این آش را شاید کمی مشکل میکند همین هم زدن مداوم است و نکته ی بسیار مهم و ضروری است و حتما باید با صبر زیاد انجام دهید

پس دوغ و تخم مرغ را روی شعله هم بزنید تا زمانیکه به جوش آید .پس از به جوش آمدن نوبت به اضافه کردن برنج است ، برنجی را که قبلا خیس کرده اید اضافه کنید و باز هم بزنید تا زمانیکه برنج بپزد که چیزی حدود بیست دقیقه برای این مقدار برنج زمان میبرد

پس از پخته شدن برنج سبزی هایی را که ریز خرد کرده اید اضافه کنید و باز هم بزنید تا سبزی ها هم با دیگر مواد بپزند . زمانیکه رنگ سبزیها تیره شد یعنی سبزی ها پخته شده اند و نوبت به اضافه کردن نخود از پیش پخته شده میرسد

پس از کمی هم زدن در مرحله ی آخر نمک و اگر ادویه جات دیگری هم مدنظرتان است وباب سلیقه تان میباشد اضافه کنید دقت داشته باشید که نمک حتما باید در مرحله ی آخر اضافه شود اگر زودتر اضافه بفرمایید باعث بریده شدن دوغ میشود

منبع : .saat24.
موضوعات مرتبط :




نظر شما